2017. július 5., szerda

On Sai - Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál (#Régebbi olvasás 08)

On Sai

Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál



Fülszöveg:

Calderon ​kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.
Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…

Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.
Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?
Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?

Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.

A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.
Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól?

De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard?

A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik várva várt folytatása.






Vélemény: 

Szavakba sem lehet önteni! Sajnos sok idő telt el számomra, a Calderon egy és a Calderon kettő elolvasása között, viszont így is hozta a kellő hatást. (Ezúton is köszönöm Kasuminak hogy kölcsönadta, azóta sem volt lehetőségem megszerezni, sem visszaadni neki♥)
A történet csodálatos, viszi tovább az első befejezését, elmondja mi történt azóta,hogy Calderonék elváltak egymástól Tainával.  Az első fejezetek megadják az alap hangulatát  a könyvnek. Megtudhatjuk,kivel mi lett a támadás óta, hogy Calderon és a többi szereplő mennyire járt (vagy nem járt) pórul. Aztán jönnek is a bonyodalmak!  Sajnos keveset lehet erről a könyvről úgy beszélni, hogy ne spoilerezzünk vagy ebből, vagy az előző kőtetből nektek (bár,ha jól sejtem, nem olvasnád most ezt, ha az első könyvet már nem végezted  volna ki 😉) .

Mint az előbb is említettem, a könyv tökéletesen felvezeti a cselekményeket, és mellébeszélés, ferdítés, félrebeszélés nélkül folytatja az első kötetet. A történettel semmi probléma, csavaros, mindig minden és mindenki pont jókor van jó helyen, tökéletesen illik a szereplőkhöz és a történethez minden kisebb összetűzés, félreértés, szó, mozzanat. Még mindig a poénok a legütősebbek a könyvben. Én inkább azt mondanám, hogy most már nem csak Calderon ütős ebben a könyvben, hanem Taina-san is! (Valamint a yaoi-szamurájok..Hihi.) 




A karaktereket illetően sem lehet kifogásunk, hisz Calderon még mindig hozza a formáját, legfőképp a cselekmény közepétől (bár az elején is.. tyűű). Esküszöm, ha nem lenne, ki kéne találni ezt a pasast! Különösen érdekfeszítő volt olvasni, hogy bizony a mi magabiztos kapitányunk is képes zavarba jönni valamint féltékenynek lenni. Taina remekül szerepel az elején, meg az egész könyvben. Egyszerűen, annyira jó női karakter.Csoda! Carol billentyűzete nem sok ilyen mondatot látott eddig. Határozott és mindig tudja, mikor mit kell tennie. Mellesleg róluk kettőjükről csak együtt lehet beszélni, hisz tökéletes páros,  kiegészítik egymást. Ezt a könyv elejétől érezheti az olvasó (ohh igen, Zorachot ki ne hagyjuk a hármas fogatból!).Zorach nekem különösen a szívemhez nőtt. Néha elgondolkodtam, hogy kit is választanék Taina helyében szívesebben: a gazdáját vagy őt? Aztán rájöttem, hogy Taina, a mázlista mindkettőt megkaphatja. 
A mellékszereplők is csodálatosak. Oregon? Magával ragadó az öreg. Komolyan, imádtam. Bár őt sem lehet önmagában említeni, hisz a veterán csapat megint együtt jellemezhető. Az akciójuk  nagyon király volt! Tetszett,hogy Oregon kora ellenére belevág olyan merész szituációkba is, amitől az embernek fiatalon feláll a hátán a szőr nemhogy idősebb korában. (Az ugrása határozottan megcáfolta az admirális korát!)
A Békanyálról mindenkit, még a legidegesítőbb kis srácokat is megszeretteti a cselekmény a hajón dolgozó nőkkel együtt. (Ezt nem csak az olvasókkal teszi, hanem Calderonnal is!)

A japánok pedig egyszerűen fenomenálisak voltak! Aguri külön kedvencem lett. Magabiztos, igazán férfias karakter, aki ért szinte mindenhez és nagy segítség a többieknek. Remélem a folytatásban is benne lesz, csak úgy mint a többiek! Aguri...Azt kell mondjam nekem sikerült lecserélnem Calderont rá. Tudom, hogy nőként nála nehéz katanába rúgni, na meg nem is célszerű, de egyszerűen annyira jó karakter, hogy az ember csak pislogni tud néhány megrezdülésénél. A lojalitása Taina és Taina volt családja felé pedig csodálatra méltó. 



Az ember a könyv végére, szinte már csapattagnak érezheti magát, ennyi kaland után, hisz sokat végigélt velük. Együtt örültünk (Carol és én is)  szerintem mindig a karakterekkel, na meg együtt sírtunk, és ijedtünk meg, ha valaki kétes helyzetbe került... és igen, együtt izgultunk a végén Calderon és Zorach párosáért, hogy mit tesz Taina, és hogy mit hoz magával az az egész. 

Többet nem igazán árulhatunk el nektek, spoiler nélkül, de reméljük így is elnyeri majd tetszéseteket a könyv és ha eddig nem olvastátok, most biztosan a kezetekbe veszitek! 
Kötelező olvasmány, csak úgy mint az első rész. 
Hisz.. komolyan... mindenkinek kell egy Calderon. ☺ (És egy Aguri!!!) 

(Kinek ne kéne? *-*)

Idézetek: 

"– Megenged egy megjegyzést?
– Hallgatom.
– Kicsit nyomasztó, hogy Tives és ön…
– Másvalami? – kérdezte hidegen Calderon.
– Igen, nekem illemtan problémám van – mondta nyersen Dejneka. – Hogy kell udvariasan azt mondani egy főnemesnek, hogy idióta hülye, aki azt a másik idióta hülyét hergeli,aki harminc gyilkológépnek parancsol? Valahogy szegényesek a nyelvi eszközeim, uram.
Nézd meg az apját, és lődd le a fiát, gondolta cinikusan Taina."


"Egy igazi nő sosem féltékeny, hanem hisz magában, mert pontosan tudja, hogy az értéke felbecsülhetetlen."


"Homályosan emlékezett rá, mintha egy vécétől elnézést kért volna, mert leokádta, de biztosította róla, hogy nagyon szép a szeme, és mennyire jól áll rajta az a fitos kis ülőke."


"Anyád, gondolta Taina összeszorított szájjal, és emlékeztette magát, hogy ő most szélben susogó nád. Még négy napig legalább."


Tea ajánlatunk pedig nem más, mint: 

 Sex on the Beach: Zöld tea, ananász, papaya és őszibarack darabok, narancs szeletek,áfonya, bogáncs, narancs-és körömvirág

Hiszen, maga a könyv is perzselően vadító! 😗 (főleg a tangó)


Teás jó szórakozást mindenkinek a könyvhöz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése